Narcose: Hoe bereid ik me voor ?

De dag van de algemene verdoving dient u zich tussen 12h en 13h aan te melden in de Sint-Jozefskliniek Izegem, Roeselaarsestraat 47 te 8870 Izegem ( 051/33 41 11).

Het is belangrijk dat u nuchter bent. Dit wil zeggen dat u niets meer mag eten na 6u30 's morgens. Doordat u binnenkomt met een lege maag kan je braken tijdens en na de algemene verdoving voorkomen. Alsook 24u op voorhand niet meer roken, dit irriteert namelijk de luchtwegen en kan het intuberen pijnlijk maken. Indien je in bezit bent van contactlenzen of tandprotheses, gelieve deze uit te laten.

Volgende documenten breng je zeker mee: de chirurgiemap van het ziekenhuis die je van ons kreeg (lees dit goed na en laat deze invullen door uw huisarts), bloedgroepkaart, allergiekaart en eventueel een hospitalisatieverzekering. Indien je thuismedicatie neemt, neem je deze best ook mee. En voor de kinderen, vergeet zeker hun favoriete knuffel niet.

Na de algemene verdoving kan het zijn dat er enkele verschijnselen voorkomen zoals: misselijkheid, duizeligheid, hoofdpijn, verwardheid, sufheid, concentratiestoornissen, napijn in de mond en last aan de ogen. Rij daarom niet zelf naar huis maar regel vervoer.

U kunt best ook aandacht schenken aan de voeding: best zacht voedsel dat lichtjes opgewarmd is. Vermijd spoelen of zuigen op extractieholtes. Indien u pijn hebt kunt u een Dafalgan, panadol, nurofen of ibuprofen nemen om de pijn te verzachten. Vanaf de volgende dag kan er gespoeld worden met hextril (2x/dag).

U zal gefactureerd worden door het ziekenhuis voor de anesthesie kosten (nihil) en de tandheelkundige kosten.

Een afspraak maken?

Bel ons op het nummer 051 30 88 25 of reserveer je plaats via ons online systeem.