Brug of implantaat?

Bruggen of implantaten vervangen verloren gegane tanden. Beide oplossingen garanderen een hoog comfort en voelen als echte tanden in de mond. Doordat de toplaag uit porselein bestaat, kunnen wij het natuurlijke tandglazuur in hoge mate nabootsen.

Voor een brug moeten we de twee naburige tanden gaan omslijpen om als pijler te gebruiken voor onze 'overbrugging'. Dit is een nadeel als deze tanden nog gaaf zijn, maar soms een voordeel. Bijvoorbeeld wanneer deze buurtanden verkleurd, vervormd of gedraaid zijn.

Wanneer deze buurtanden nog gaaf zijn, kijken we beter eerst naar de mogelijkheden om een implantaat in het bot te plaatsen. Dit is een klein titaniumschroefje dat door de kaakchirurg in het bot geplaatst wordt. De tandarts plaatst hierop dan een kroon.

Soms echter is de kwaliteit van het bot niet goed genoeg, of is er bot te kort. De kaakchirurg kan dan nagaan of er mogelijkheden bestaan om bot toe te voegen aan deze tandeloze zone. Indien dit niet haalbaar of wenselijk is, kan u alsnog voor een klassiek brugwerk kiezen.
 

 

Een afspraak maken?

Bel ons op het nummer 051 30 88 25 of reserveer je plaats via ons online systeem.